Thriller, Θερμίδες & άλλα τρομαχτικά από “Θ”.


Η Παρασκευή ίσως είναι από τις αγαπημένες μέρες ενηλίκων, παιδιών, σκυλιών, γατιών και γενικά όλων. Δεν έχεις την σκέψη του πρωινού της Κυριακής που αρχίζει να ωχριά (γουάου λέξη!) πλησιάζοντας την Δευτέρα· αλλά το πως θα κάνεις οτιδήποτε σε ευχαριστεί για να κλείσεις αυτή την κουραστική (ή και όχι) βδομάδα.

Παρασκευή βράδυ, το λοιπόν..

και ο ενθουσιασμός χτυπάει κόκκινα!, αφού πολλοί δεν έχουν να πάνε για δουλειά την επομένη (για όσους δουλεύουν, εκεί απλά πάρντον μι· αλλάξτε το “Σάββατο” με “Κυριακή” και βουτήξτε στο συναίσθημα). Σ’αυτό το βράδυ, κάποιοι φοράνε τα τακούνια τους και παίρνουν με τη σειρά τα μπάρ-για για χορό και ποτάρες (τσιν -τσιν), κάποιοι φοράνε τα χιπστερικά τους και πάνε για μπύρα (τσίαρς), άλλοι ζεσταίνουν τους καναπέδες για την προβολή του “Φως στο Τούνελ” και άλλοι βρίσκονται σε έναν άλλο καναπέ (ή κάθισμα σινεμά) για προβολή ταινίας· όπου το ποπ-κορν χαμογελάει στο νάτσος δίπλα, εκείνο κάνει το κομμάτι του βουτώντας στο λιωμένο τυρί και η κόκα κόλα παραδίπλα τσιντζιρίζει προσπαθώντας να καλύψει όλον αυτό το σαματά.

Ιν του δε πόιντ,

υπάρχουν διάφορες λύσεις για να κάψεις θερμίδες αυτό το ρημαδοπαραρασκευατόβραδο που περιγράφω 2 ώρες, αλλά σήμερα θα προτείνουμε μια νιούμπι, ή αλλιώς νεόφερτη (ως προς το κάψιμο θερμίδων), ονομαζόμενη..

Τα-ντα! “ΘΡΙΛΕΡ”.

Σε έρευνα που έγινε στην Αγγλία, φάνηκε ότι οι ταινίες τρόμου (οι κανονικές, που σε κάνουν γαντζώνεσαι πάνω στον άλλο σαν χταπόδι και κάνεις περίεργες γκριμάτσες μες στο σκοτάδι και μετά αναρωτιέσαι πως τις κάνεις και γιατί, ενώ παράλληλα προσπαθείς να τις πνίξεις μην σε πάρει το μάτι του διπλανού και κόψει λάσπη μες στη νύχτα και κοιμηθείς εσύ και οι σκέψεις σου, που παρ’ όλα αυτά είναι μάλλον παρανοϊκές το λιγότερο. Να σημειώσω ότι μπορεί να μην έχει ξαναγραφτεί τόσο μεγάλη παρένθεση, αλλά αφού τα έφερε έτσι η μοίρα ας την κάνω παράγραφο. Είχαμε μείνει, λοιπόν, στο: οι ταινίες τρόμου , φάνηκε να αυξάνουν τους χτύπους της καρδιάς και συνεπώς την ροή του αίματος, την απελευθέρωση αδρεναλίνης και την μείωση της όρεξης (αν ακόμα μασουλάτε ποπ-κορν νευρικά μάλλον είστε σε λάθος φάση και πιθανότατα και σε ταινία!).

Με κάποιες ταινίες μπορείς να κάψεις μέχρι και 200 θερμίδες, που αντιστοιχούν σε 30 λεπτά διάδρομο, ή αν μιλήσουμε πιο πρακτικά, σε μια σοκολάτα. Οπότε για κάποιον ο οποίος θέλει να κάνει μια κοπάνα από τον έξω κόσμο, είναι καλή εναλλακτική!

Οι δέκα πιο τρομακτικές ταινίες (για το άνωθεν θέμα) είναι:

  • “The Shining” – αντιστοιχεί σε 184 kcal
  • “Jaws” – 161 kcal
  • “The exorcist” – 158 kcal
  • “Alien” -152 kcal
  • “Saw”- 133 kcal
  • “A nightmare on Elm Street” – 118 kcal
  • “Paranormal Activity”- 111 kcal
  • “The Blair Witch Project” – 105 kcal
  • “The Texas Chain Saw Massacre” – 107 kcal
  • “[Rec]” – 101 kcal

Πι ες: Αν έχετε κάτι πιο δυνατό να προτείνετε με μεγάλη ευχαρίστηση να τσεκαριστεί.

Καλή Θέαση & Καλό Γουικέντ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s